woensdag 2 oktober 2013

WK turnen - Preview Be Gold

Be Gold atleten geven een preview op de allroundfinale

02/10/2013
Vandaag werken de vrouwen hun laatste kwalificaties af. Vrijdagavond treden er 24 gymnasten aan in de allroundfinale. We blikken vooruit met topsporters Rune Hermans, Cindy Vandenhole en Kato Van Cauteren die samen deel uit maken van het Be Gold-team.
Als we hen vragen welke gymnasten ze sterk vinden, klinkt het in koor “de Amerikanen, wat zijn de Amerikaanse atleten sterk”. Simone Biles maakt inderdaad een goede kans op WK-goud, zij is als eerste geplaatst met 60,133 punten. Haar landgenoot Kyla Ross staat net achter haar. Verder denken Rune en Kato ook dat de Roemeense Larisa Iordache een medaille zal behalen. Zij is als vierde geplaatst voor de finale. Vanessa Ferrari heeft volgens hen ook zeer sterk gepresteerd tijdens de kwalificaties. En Mustafina kan nog wel een paar plaatsjes opschuiven in het klassement als ze minder fouten maakt dan vandaag.

Ze zijn ook zeer blij dat Laura Waem, die ook in het topsportcentrum in Gent traint, de finale heeft gehaald. Ze heeft volgens hen “een foutloos parcours geturnd”.
We spraken hen net voor het einde van de kwalificaties. Zij hopen dat ook Gaelle Mys de finale zal halen en goed nieuws voor de Belgen: we zien Gaelle terug in de finale!

Be Gold
Deze topsporters zijn leden van het Be Gold-team. Een groep van 50 beloftevolle sporters kwam vandaag naar het WK in Antwerpen kijken. Be Gold concentreert zich niet alleen op artistieke gymnastiek, maar ook op tennis, atletiek en andere sporten. Het uiteindelijke doel is het behalen van zoveel mogelijk top 8-plaatsen op de Olympische Spelen.
Be Gold-turnsters Rune Hermans en Cindy Vandenhole behaalden mede dankzij dit project allebei een finaleplaats op het European Youth Olympic Festival in Utrecht eerder dit jaar.
Wil je meer weten over dit project?
Surf dan naar www.be-gold.be
Foto: Liesbeth Coremans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten