vrijdag 4 oktober 2013

WK Antwerpen - Longines prijs

Longines prijs voor meest elegante gymnast

04/10/2013











L

o
Longines deelt op elk wereldkampioenschap een prijs uit aan de meest elegante gymnast.

Longines, een beroemd Zwitsers horlogemerk, staat niet alleen voor klasse en elegantie van hun uurwerken, maar vooral voor accurate tijdmeting. De firma is inmiddels al meer dan 25 jaar betrokken bij de turnsport. Elk toernooi zorgt Longines voor de nauwkeurige presentatie van uitslagen. De samenwerking tussen longines en de turnsport gaat zo ver dat zij al jaren een prijs voor de meest elegante gymnast uitdelen.
Ook dit jaar reikt Longines weer een prijs uit aan de meest elegante turner en turnster. Voorwaarde is wel dat de turner uitkomt in de individuele allround competitie. Het gaat niet om het hoogste puntenaantal, maar vooral om elegantie, uitstraling en charisma. Voor de verkiezing doet Longines beroep op een speciale jury. Bijgestaan door leden van de pers, erkend door internationale gymnastiekfederatie, brengen enkele specialisten hun stem uit. 
Een aantal winnaars van deze prestigieuze prijs van de afgelopen jaren zijn o.a. Kohei Uchimura (JPN), Ana Porgras (ROU), Philipp Boy (GER) en Rie Tanaka (JPN). Na vanavond weten we ook weer wie dit jaar de prijs wint.

Foto Thomas Schreyer (2011)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten