donderdag 18 juli 2013

EYOF zwemmen - Badmeesters




BADMEESTERS GENIETEN VAN DE COMPETITIE


Bij elk zwembad houden badmeesters een oogje in het zeil, maar is dat ook zo bij de zwemcomptitie van EYOF Utrecht 2013? “Ja, we zijn hier aanwezig, maar moeten niet echt onze normale taken uitvoeren,” zeggen Jeroen en Nick, badmeesters van dienst.

“Op dit evenement zijn onze taken eerder beperkt tot het onderhoud. De vrijwilligers hier hebben bijna allemaal een badmeesterdiploma en kunnen ingrijpen als er iets mis gaat. Wij houden ons bezig met het schoonmaken van toiletten en aanspannen van de lijnen tussen de zwembanen. Ook zorgen we voor het onderhoud van het uitzwembad. Uiteraard genieten we ook om eens rustig naar de competitie te kijken.”
Op een zwemcompetitie is er voor de zwemmers niet alleen het wedstrijdbad, maar ook een uitzwembad, waar de zwemmers rustig al zwemmend kunnen recupereren na hun wedstrijd. “Dit zwembad is  nog maar een jaar oud, vorig jaar werd het afgewerkt. Om de zwemmers van een zwembad te voorzien tijdens de constructie, werd een tijdelijk zwembad gebouwd. Dat dient nu als uitzwembad. Volgende week wordt dat afgebroken.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten