donderdag 18 juli 2013

EYOF gymnastiek - De Belgen

BELGISCHE GYMNASTEN GOOIEN HOGE OGEN

Landuyt en Vrolix eindigden vandaag alle twee in de top 8 van de allround finale turnen, terwijl ze zich slechts als zeventiende en achttiende hadden geplaatst. 
Florian Landuyt behaalde een mooie vierde plaats, Jonathan Vrolix (foto) werd op zijn internationale debuut zevende. Plaatsen die ze niet verwacht hadden. “Ze hebben gewoon beter geturnd. Het is voor de jongens hun eerste grote toernooi en dat is altijd even wennen”, legt de coach Giovanni Truyens uit. “Dinsdag tijdens de kwalificaties was het allemaal nieuw, een nieuwe zaal, voor de eerste keer op een podium turnen. Ze maakten toen enkele kleine fouten. Gisteren hebben we rustig getraind en hen laten rusten. Vandaag hadden ze niets te verliezen en hebben ze geturnd voor wat ze waard zijn. Ik ben erg tevreden!”
Leuk was dat de andere Belgische turntoppers kwamen kijken, zij zijn op stage in Heerenveen. “Zij zijn even gekomen tussen hun trainingen door om te supporteren voor hun jongere collega’s. Het was plezant dat zij er waren, ze waren een goede motivatie.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten