donderdag 18 juli 2013

EYOF gymnastiek - Nieuwe vloer

NIEUWE VLOER BIJ TURNEN SPECTACULAIR

Veel turners gingen deze week bij de vloeroefening buiten de lijnen en kregen daarvoor een kleine bestraffing. Het was wennen geblazen voor de deelnemers, de vloer is nieuw. Toestelontwikkelaar Janssen en Frissen ontwierp speciaal voor het WK turnen dit jaar in Antwerpen een nieuwe vloer: de ’2013 Apollo Antwerp floor’. Enkele vrouwelijke gymnasten zijn erg blij met deze vernieuwing. 
Voor veel turners is het de eerste keer dat ze op de nieuwe vloer in actie komen: “Het was een beetje wennen bij de eerste keer springen. De nieuwe vloer geeft erg veel veerkracht, waardoor je hoog kunt springen en spectaculaire dingen kunt laten zien. Door de hoogte die je dan haalt, is het wel moeilijker landen”, vertelt Laura Longueville uit Fankrijk. Turners moeten immers zo goed mogelijk landen om een hoge score te krijgen.
Tamara Mrdjenovic uit Servië vertelt dat dat wel goed komt: “Als we meer op deze vloer kunnen trainen, zullen we er op termijn aan gewend raken en wel goede landingen maken. Een voordeel van de vloer is dat de bovenkant heel zacht is, wat het makkelijk maakt om op je tenen pirouettes te maken.” Haar coach vult aan: “Het wordt niet alleen spectaculairder, maar ook veiliger. Er is minder kans op blessures, want er zit veel meer demping in.”
“Ik hou erg van deze vloer, hij is zoveel sneller en heeft veel meer veerkracht. Het gaat spectaculair worden”, is de mening van Wiktoria Lopuszanska. “Ik denk ook dat de landingen veel beter zullen worden als we er meer op kunnen trainen, het is hier in Utrecht voor bijna iedereen de eerste keer dat ze erop kunnen springen.”
Gaia Nesurini uit Zwitserland houdt heel erg van het geluid: “Het geeft je echt een kick om erop te turnen, het geluid stimuleert me.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten